rijeka

foto galerija
Dobrodošli u Rijeku, luku i grad!

Riječka luka je najveća luka na Jadranu i najvažnija luka Republike Hrvatske, a riječki je prometni pravac najvitalniji kopneno-pomorski pravac države.
Povijesno se luka u pisanom dokument spominje od 13 stoljeća, točnije od 1281. godine; vaš je boravak u riječkoj luci nastavak duge i slavne tradicije!

Burna povijest grada koji je kroz stoljeća mijenjao mnoge vladare, vidljiva je na svakom koraku.
Austrijska, madžarska, talijanska i hrvatska kultura ostavile su tragove svojih prepoznatljivih rukopisa kako u arhitekturi i prostornom uređenju, tako i u ljudima i prepoznatljivom riječkom mentalitetu - specifičnoj kombinaciji mediteranskog temperamenta i srednjeeuropske umjerenosti.
Rijeka je stoga pravi mediteranski i srednjeeuropski kozmopolitski grad, otvoren za utjecaje i različitosti.
Danas vam Rijeka (gradska zona 150.000) i gravitirajuća regija (300.000 stanovnika) pružaju zanimljivu kulturnu i prirodnu raznolikost.
Rijeka je miran grad čijim se ulicama slobodno možete šetati u bilo koje doba dana i noći istražujući sve što vas zanima.
Ukoliko imate sreće da se u Rijeci zateknete u doba karnevala, doživjeti ćete jedan od najvećih europskih maskiranih spektakla.
Najbliža okolica nudi staru damu Opatiju i pripadajuću joj rivijeru, s hotelijerskom i liječilišnom tradicijom od 1844., kao i raznolik prirodni okoliš koji varira od pitomih otoka do divljih planina na samo desetak kilometara razdaljine.
Provedite ugodne i sadržajne trenutke u našem gradu i okolici.


 
2004. © Croatia pilot Rijeka o nama | peljari | usluge | rijeka | info | kontakt | mapa weba